کاغذ کارتی

6

مرداد

کاغذ کارتی

مقوای کارتی از جمله انواع مقوا است که با نام مقوای شومیزی نیز شناخته می‌شود. مقوای کارتی نسبت به دیگر انواع مقواها از ضخامت و گرماژ کم‌تری برخودار است؛ اما در عین حال نسبت به کاغذهای تحریر و معمولی مقاومت بیش‌تری داشته و انعطاف‌پذیرتر است.

مقوا کارتی چیست  ؟

مقوای کارتی از جمله انواع مقوا است که با نام مقوای شومیز نیز شناخته می‌شود. مقوای کارتی نسبت به دیگر انواع مقواها از ضخامت و گرماژ کم‌تری برخودار است؛ اما در عین حال نسبت به کاغذهای تحریر و معمولی مقاومت بیش‌تری داشته و انعطاف‌پذیرتر است. این نوع مقوا را می‌توانید در بازار از گرماژ 140 به بالا پیدا کنید.

معمولاً برای چاپ بر روی مقوای کارتی از پرینترهای لیزری و جوهرافشان استفاده می‌شود. شما می‌توانید این نوع مقوا را در گرماژ‌های مختلف با رنگ‌های گوناگون یافت کنید. مقواهای کارتی به دلیل داشتن ویژگی های متفاوتی از جمله ضخامت مقوای کارتی، وزن مقوای کارتی و راحتی در برش؛ کاربردهای گوناگونی داشته و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. هم‌چنین مقواهای کارتی نسبت به کاغذهای تحریر و چاپی و دیگر کاغذهای معمولی توانایی بیش‌تری برای حفظ شکل دارند.

مقوای کارتی به دلیل داشتن قیمت مناسب در نوع معمولی آن برای مصارف آموزشی در مدارس و دروس عملی مثل انواع کاردستی ها کاربرد دارد.

هم‌چنین مقوای کارتی به دلیل مقاومت بیش‌تر نسبت به کاغذ معمولی برای چاپ کارت ویزیت و جلد کاتالوگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع مقوا در عین برخورداری از مقاومت مناسب قیمت بسیار پایینی نسبت به دیگر متریال‌های مورد استفاده برای چاپ دارد

کاربردهای مقوای کارتی

مقوای شومیز کاربردهای وسیعی داشته و توسط بسیاری از افراد برای امور گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرد. از جمله رایج‌ترین کاربردهای مقوای کارتی می‌توان به صنعت بسته بندی، ساخت کاردستی، چاپ کارت ویزیت، تولید جلد کتاب‌ها، ساخت پوشه و فولدر، کارتکس، تولید فرم، و همچنین ساخت کارت‌های تجاری اشاره داشت.. البته کاربردهای مقوای کارتی تنها به همین موارد محدود نمی‌شود. از دیگر مزایای این نوع مقوا می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  1. ساخت کارت پستال
  2. ساخت کارت‌های بازی
  3. جداسازی بخش‌های مورد نیاز در زونکن
  4. ساخت جلد کاتالوگ‌ها
  5. ساخت انواع جعبه‌های ساده و کوچک

تفاوت مقوای کارتی و جلد گالینگور

در مقابل مقوای شومیز نوع دیگری از جلد کتاب نیز وجود دارد که به آن جلد سخت یا گالینگور گفته می‌شود. گالینگور در واقع نوعی صحافی است که در آن جلد کتاب با استفاده از نخ و پارچه دوخت پوشانده می‌شود. تفاوت‌های زیادی میان مقوای کارتی و گالینگور برای تولید جلد کتاب وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

کتاب‌های گالینگور پوششی کاملاً ضخیم و سخت دارند که می‌تواند به خوبی از صفحات کتاب محافظت کند. این پوشش‌ها دوام و مقاومت بیش‌تری داشته و تا زمان طولانی‌تری باقی می‌مانند. پوشش‌های گالینگور می‌توانند از کتاب در برابر گرد و غبار، سایش، پارگی، و ضربات گوناگون محافظت کنند.

ضخامت مقوای کارتی و وزن مقوا کارتی

هم‌چنی مقوای کارتی در وزن‌ها و گرماژهای گوناگون تولید و عرضه می‌شود. این نوع مقوا را می‌توانید از گرماژ 140 تا گرماژ300 در بازار یافت کنید.

ابعاد مقوای کارتی در بازار

مقوای کارتی با توجه به کارکردهای متفاوتی که دارد در ابعاد مختلفی در بازار به فروش میرسد . از سایز A4  تا بند در سایز 70/100 سانتی متر .

لازم به ذکر است مقوای رنگی کارتی را شومیز می نامند.

 

اشتراک گذاری

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد